Periodiek peilingsonderzoek: de opzet van het project PPONgeïllustreerd aan de rekenpeiling einde basisonderwijs - WIJNSTRA, J.M. (Pedagogische Studiën, 1990)
In ]986 is de voorbereiding van het project Periodieke Peiling van het Onderwijsniveau(PPON) gestart om, voorlopig beperkt tot hetbasisonderwijs, periodiek inhoudelijke gegevens over de stand van zaken te verzamelen,^eze gegevens moeten een basis verschaffenVoor een discussie over de inhoud en het ni'^eau van het onderwijs.