Scholing van onderwijsgevenden - Kieviet, F.K.; Verloop, N. (Pedagogische Studiën, 1989)
In zijn bijdrage over 'kwaliteitsbewaking,evaluatie en selectie in de opleiding van onderwijsgevenden' gaat Kieviet in op een aantal actuele topics. Kwaliteitsbewaking ten aanzien van de opleiding van onderwijsgevendenheeft de aandacht, gezien het belang dat menhecht aan de professionalisering van de onderwijsgevende. De onderwerpen die hij in ditkader bespreekt zijn: de interne formatieveevaluatie van een opleidingsprogramma, debeoordeling van de student en het vraagstukvan de selectie. Een belangrijk punt waarvoorhij aandacht vraagt, is waaraan de kwaliteitvan de uitstromende student afgemeten zoukunnen worden. Een andere belangrijke kwestie die hij aanroert, is: in hoeverre zijn predictoren beschikbaar ten aanzien van goedonderwijzen, die een rol zouden kunnen spelenbij eventuele selectie voor de opleiding.