De waarde van een handelingsmodel voor onderzoek over het leren onderwijzen tijdens schoolpractica - BROECKMANS, J. (Pedagogische Studiën, 1989)
In onderzoek over het leren onderwijzen tijdens schoolpractica werd in het verleden weinig aandacht besteed aan cognitieve processen bij a.s. leraren. De cognitieve procesbenadering in hetonderzoek van onderwijzen biedt mogelijkhedenom dit tekort te verhelpen, maar houdt ook risico's in. Procesgericht onderzoek over schoolpractica gaat bij voorkeur uit van een theoretisch kader dat diverse opvattingen over (leren)onderwijzen integreert.