Verslag van de EARLI-Conferentie, 19-22 september 1987 te Tübingen - Lowyck, J. (Pedagogische Studiën, 1988)
Dat Tübingen niet langs de grote aders van de Duitse snelwegen, maar aan het einde van een rustieke provinciebaan gelegen is, heeft menigeen van de 450 uit 24 verschillende landenafkomstige EARLI deelnemers verwonderd.De hypothese dat het belang van een evenement positief correleert met de centrale geografische positie van een stad, kon meteenverworpen worden.