Onderwijs en opvoeding in Suriname en op de Caribische eilanden

Inleiding op het themanummer

Auteurs

  • M.R. Sanches
  • R.M. van der Rijst
  • S.A. Isabella
  • I.N.Z. Day
  • G.J. Visser-Wijnveen

DOI:

https://doi.org/10.59302/ps.v100i2.14220

Samenvatting

Dit themanummer ontsluit wetenschappelijke studies naar de praktijk van opvoeding en onderwijs in Suriname en op de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Met dit themanummer hoopt de redactie het wetenschappelijk gesprek over opvoeding en onderwijs tussen de Nederlandstalige gebieden te versterken en een impuls te geven.  

Dit themanummer richt zich specifiek op onderwerpen die gaan over opvoeding en onderwijs in Suriname en op de Nederlands-Caribische eilanden. De opgenomen artikelen dragen bij aan een verheldering van hedendaagse problematieken van opvoeding en onderwijs in het Nederlandstalig Caribisch gebied. De artikelen bestaan uit verslagen van empirisch onderzoek uitgevoerd op Aruba, Bonaire en Curaçao en in Suriname, alsook een kritische methodologische notitie.

Downloads

Gepubliceerd

2023-06-15

Citeerhulp

Sanches, M. ., van der Rijst, R., Isabella, S., Day, I., & Visser-Wijnveen, G. (2023). Onderwijs en opvoeding in Suriname en op de Caribische eilanden: Inleiding op het themanummer. Pedagogische Studiën, 100(2), 137–146. https://doi.org/10.59302/ps.v100i2.14220